Den digitala världen

Digitala tips till småföretagare


skrivet den 20 mar av Peter den store, klockan:13:25
Här kommer ett par digitala tips till småföretagare.

Paypal

Paypal är oerhört smidigt till exempel om du har ett litet företag som gör affärer med utlandet. Du kan be om pengar, snabbt göra en enkel eller lite mer avancerad faktura direkt inne i Paypal och din kund kan betala direkt med några klick. Min senaste faktura betalades 10 minuter efter att jag skickat din. Jag minns när jag fick betald med checkar som skulle lösas in på bank fysiskt mot en hög avgift eller kontoinsättningar också med hög avgift. Om man vill jobba enligt devisen "många bäckar små" som jag gör med en webbtidning är det oerhört viktigt att fakturering och betalning går fort och enkelt - och att inte beloppen naggas i kanten av bankavgifter.

Ekonomisystem online

I dag behöver du inte installera ekonomisystem utan kan prenumerera på molntjänster för exv en hundring i månaden. Även banker erbjuder lösningar. Ett par av fördelarna med molntjänster är att du kan logga in och arbeta från vilken maskin som helst och du har en backup.

Dokument i Google Apps

Jag använder textdokument och kalkylblad i Google Apps som jag kan dela med de som berörs. Man kan t ex dela ut en lista med instruktioner som uppdateras ibland eller man kan redigera texter så att de man delat till ser vad det är man ändrar. Man kan ha ett gemensamt register som man fyller på efter hand, t ex med idéer. Alla kommer åt filerna överallt.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt